Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

Önjelölt grafikusok

2011.12.07. 17:29 Vincze István

 

Előbb utóbb vége a rémálomnak


A közelmúltban több megrendelőtől is hallottam a következőket.
Odamentek a "grafikushoz" és megrendelték a csomagolási címke, doboz megtervezését és ezután a megrendelőnek kellett ötletet adni a "grafikusnak". Szépen el kellett magyarázni neki, hogy itt legyen a logó, oda tegye ezt meg azt, ide jó lenne egy kép. Olyan is gyakran előfordult, hogy a megrendelőnek saját magának kellet képet keresnie, mert a "művész úrnak" nem volt ötlete.

Ez a szemlélet meg is látszik a mai átlagos magyar csomagolásokon, kiadványokon. Az olcsó grafikus szoftverek elterjedésével egyre több önjelölt grafikus ömlesztette el a piacot. Nyilván az árakat jól lenyomták, de végre eljutottunk odáig, hogy a megrendelő azt mondja, inkább megfizetem a szaktudást, de ne nekem kelljen kitalálni, megmutatni, hogy mi legyen a csomagoláson.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr53446149

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Önjelölt grafikusok 2011.12.07. 18:20:29

Előbb utóbb vége a rémálomnak A közelmúltban több megrendelőtől is hallottam a következőket.Odamentek a "grafikushoz" és megrendelték a csomagolási címke, doboz megtervezését és ezután a megrendelőnek kellett ötletet adni

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása