Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

Csomagolás, mint reklám

2011.11.30. 18:07 Vincze István

 

A legolcsóbb befektetés


Egyszer töröltük a Coke kanadai reklámját egy egész évre, és a pénzt új csomagolásra költöttük. Azért tettük, mert a rendelkezésre álló adatokból rájöttem, hogy a Coke általános csomagolása tulajdonképpen károsította a márkát. A reklámozás nem hajthatta végre a trükköt. Tudtam, hogy a kontúrcsomagolás egyedülálló komunikációja jobban megkülönbözteti a Coke-ot versenytársaitól, mint egy csomó reklám sugárzása. Tehát kigördítettük az új kontúros üvegeket, mértük az értékesítésben bekövetkező eredményt, összevetettük a csomagolás és reklámozás költségeit, és azt láttuk, hogy a csomagolás jobb befektetés volt. Ám nem egyszerűen beszüntettük a reklámot, kigördítettük a kontúrüvegeket, és hagytuk az egészet. Továbbra is figyeltük az értékesítést, és amennyiben a hipotézis tévesnek bizonyult volna, biztosra veheted, hogy valami másba kezdek.

Idézet Sergio Zyman: Csak a profit számít című könyvéből.
Alcím: a Coca-Cola volt marketing-igazgatójának módszerei a gyakorlatban

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr903426567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása