Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

Kaligráfia a csomagolásban

2012.01.25. 18:55 Vincze István


Művészi elemek, mint a csomagolás értéknövelő eszközei


A kaligráfia szó a görög kallosz (szépség) és grafosz (írás) szavakból származik. Az ókori görögök és rómaiak a kaligrafikus írást használták, tulajdonképpen az egyik legismertebb első ilyen írás Traianus oszlopán található.

A csomagolás értékét jelentősen megnöveli az egyediség. Hasonlóan az illusztrációkhoz a kézzel rajzolt kaligrafikus elemek is egyedivé teszik a csomagolást. Vannak kész fontok, amelyek ezt a hatást keltik, de a kézzel készített kaligrafikus elem igen ritka, ebből adódóan az értéknövelő hatása jelentős. Hét szép példát mutatok a kaligráfia alkalmazására a csomagolástervezés különböző területéről.

 

 1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr543779225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása