Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

A nem igazán jó csomagolás

2011.12.02. 10:24 Vincze István

 

A csomagolásdesign szerepe az értékesítés folyamatában


Új sorozatot indítunk, melyben olyan példákat mutatunk be, ahol az adott csomagolásgrafika bekorlátozza, nem segíti, korlátozza a termék eljuttatását a kívánt célcsoporthoz. Magyarul, a csomagolás azon fontos funkciója, hogy segítse az értékesítés folyamatát itt megbukik. A skála igen széles, van miből tanulni.

Kezdjük a sort egy amerikai termékkel, a Wish-Bone öntetek termékcsaládjával.

A grafikai tervezés során majdnem minden termékspecifikus klisét bevetettek. Az egyes grafikai elemek simán megfelelnek, harmonizálnak a tömegtermékektől elvártaknak.
A Wish-Bone sosem lesz prémium márka, egy kifinomult csomagolásdesign nem lenne ezzel összhangban.
Az elavult ovális címke úgy fókuszálja a tekintetet a logóra, mint egy közmondásbeli félreérthetetlen célzás. Az ízvariánsok nem ütnek, hiányzik a ragyogás. Az egész koncepció a 90-es évek PhotoShop eszközök őrületét tükrözi (V.I.: megjegyzem ez a jelenség hazai grafikai tervezés bármely területén még ma is bőven megtalálható – a kreativitás pótlására, a különböző grafikai programok olcsó eszközeivel).
Sok fajta betűtípust használ. A teli színek azt üzenik, itt nem egy egészséges Light termékről van szó.
De fogadni mernék, a Wish-Bone ezen koncepciója az ő kevésbé kritikus közönségének mégis vonzó.
Részlet Bronwen Edwards „Really Good Packaging” című 2009-es könyvéből

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr133431206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása