Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

Minimális betűméret csomagolástervezés során

2011.12.01. 18:52 Vincze István

 

Élelmiszerek címkézésére vonatkozó szabályok


Az Európai Unió és Magyarország között egyezség született számos területen az élelmiszerek címkézésével kapcsolatban. Az egyik legfontosabb eleme a rendelettervezetnek a minimális betűméretek meghatározása.

Az általános szabály a következő:
A minimális betűméret "X" betű magasságára vonatkozólag 1,2mm. Ha az élelmiszer-csomagolás legnagyobb felülete nem éri el a 80 négyzetcentimétert, a minimális betűméret 0,9mm. Ha az élelmiszer-csomagolás legnagyobb felülete kisebb, mint 25 négyzetcentiméter, a tápanyag-információkat nem kötelező feltüntetni. Azoknál az élelmiszer-csomagolásoknál, amelyeknek a legnagyobb felülete nem éri el a 10 négyzetcentimétert, nem kötelező a tápanyag-információk, sem pedig az összetevők listájának a feltüntetése. Viszont a csomagolás méretétől függetlenül minden esetben kötelező feltüntetni az élelmiszer nevét, a lehetséges allergéneket, a nettó mennyiséget és a minimális eltarthatósági időt.

A teljes dokumentum, melyben még sok más hasznos információ is van – letölthető a www.eu2011.hu oldalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr483429666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása