Könyvjelzők és megosztások

Friss topikok

  • Ágnes65: Kedves István! Hasznosnak találom az ötletet. Engem személy szerint érdekelne, milyen minimális b... (2011.12.01. 16:27) Indul a mindent becsomagolunk blog

Blog-partnerek

Értékrombolás

2012.02.22. 18:36 Vincze István


Szép volt, belepiszkítottak


Tavaly december 8-án írtam bejegyzést "Akció!!!!" címmel. Azóta is foglalkoztat a gondolat, miért kell szép, értékes dolgokat elrontani. Akkor megjegyeztem ennek a lehetséges okait, most inkább magát a jelenséget mutatom be. Hogy a továbbiakban is odafigyeljünk erre a tendenciára, létrehoztam egy címkét "értékrombolás" címmel. Az elkövetkezendőkben ezen a helyen lesznek olyan példák, amikor visszafejlődő eredményt hozott az újratervezés.

A Theodora Quelle még mindig kedvenc italom, nem csak a tartalma miatt, hanem a csomagolástervezés megvalósítását is elsőosztályúnak találom. Az eredeti arculaton minden részlet precízen, pontosan ki lett dolgozva, csúcs szinten, le a kalappal előtte.

Jött egy design-váltás, melynek marketinges okai biztosan megvoltak – de a kivitelezés hölgyeim és uraim nem lett 100-as. A sárga nyíllal bejelölt badacsonyi hegyvonulat kaligrafikus megvalósítása erős kívánnivalókat hagy maga után. Az Illustrator vagy a Corel által felajánlott ecset-stílussal megrajzolt kontúr  a professzionális szintű csomagolás rovására megy. Ha ebbe utólag belenyúltak volna, az teljesen megszüntette volna ezt a jelenséget, de úgy látszik nem bántotta egyik szakember szemét sem. Lehet modernebb dolgokat is elegánsan csinálni, a kettő nem zárja ki egymást.

Jól van, mondhatják, hogy ezt egy laikus észre sem veszi. Ez igaz, de esetleg érezheti, hogy itt valami nem 100-as. Nekünk, szakembereknek az a dolgunk, hogy ezekre rámutassunk. Az alábbiakban bemutatok néhány szép vonalvezetésű kaligrafikus rajzot, nem csak másoktól, de magától a Thedorától is. Tessék alaposan, nyugodtan megnézni a különbséget a vonalvezetések között. Az új megoldáson ez az elem köszönő viszonyban sincs a korábbi, eleganciát sugárzó grafikával.
Szép kaligráfiai példák találhatók még a 2012. január 25-i bejegyzésemben is.

Mit gondolnak, a Mercedes, az Audi vagy bármely más márkavezető megengedhetne ilyen apró bakikat a formatervezésükben?

Ez az én véleményem, lehet vele vitatkozni – meg is köszönöm esetleges észrevételeiket.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentbecsomagolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr324174216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása